RSS

«Velkomponert og spennende»

14 jan

Aftenposten har anmeldt «Midt i svevet» og gir den svært god kritikk. I følge anmelderen er historien «velkomponert og spennende om krevende sorg». Videre står det: «En maskert mann bryter seg inn i huset en natt. Didrik finner farens pistol i skapet og skyter den fremmede. Men fordi han nøler 10 sekunder for lenge, rekker mannen å skyte faren. Didrik blir på samme tid både helt og sørgende. Herfra følger vi Didrik (13) mens han har to ulike prosjekter: å overleve i kaoset av følelser som rammer ham og familien, og å forstå hva den maskerte mannen var ute etter. I begge historiene er det en vond realisme som slår luften ut av magen på alle som tenker på mord og våpen som god action-underholdning. (…) Den sterkeste kvaliteten i boken er den langsomt utporsjonerte avsløringen, noen ganger i små doser som krever en oppmerksom leser. (…) Svingens prosjekt er mer realistisk enn mange skjematiske barnedetektivbøker. Kriminalitet får en mer troverdig sosial kontekst og profil enn hos f.eks. Horst, som skriver renslige bøker med nostalgiske, tegneserieaktige forbrytere. Av og til blir norsk barnelitteratur beskyldt for å være homogen, basert på middelklassens familieliv. Men barnelitteraturen gir også gode bilder av andre familiemønster. Særlig har Bjørn Ingvaldsen og Arne Svingen gang på gang skildret det moderne Fattig-Norge; lojalt og med troverdig resultat.» Boka er akkurat utgitt og finnes nå i din nærmeste bokhandler eller nettbutikk.

 
Kommentarer er skrudd av for «Velkomponert og spennende»

Skrevet av den 14 januar , 2018 i midt i svevet

 

Det er stengt for kommentarer.