RSS

BENDIK OG MONSTERET

Bendik og monsteretDet kom tre bøker om Bendik og monsteret i perioden 2003-2006. Bøkene handler om Bendik som en dag oppager et monster under sengen sin. Målet for monstre under sengen er at barn skal tisse på seg av skrekk. Problemet er at monsteret ikke liker å skremme folk. Han blir nesten litt redd selv. Og han kan ikke komme hjem uten å ha skremt noen.

bendik og monsteret

Det er korte, illustrerte historier og passer for barn fra fem år og oppover.  Titlene er «Bendik og monsteret under sengen», «Bendik og monsteret tar igjen» og «Bendik og monsteret går under jorden». Bøkene er illustrert av Jens Kristensen.

I 2014 kom alle tre bøkene ut i en samleutgave under fellestittelen «Bendik og monsteret».

Regissør Frank Mosvold fikk støtte fra Filminstituttet til å lage tegnefilm av historien om Bendik og monsteret. Mosvold er også mannen bak tegnefilmene om Hubert. Den første Bendik og monsteret-filmen ble en ti-minutters animasjonsfilm som hadde kinopremiere i januar 2014 og har blitt vist på NRK Super en rekke ganger de siste årene. Filmen er også deltatt på 50 filmfestivaler og har vunnet fem priser, blant annet publikumsprisen på Palm Springs International Short Film Festival og publikumsprisen på Fredrikstad animasjonsfestival. Den er solgt til 57 land, blant annet Tyskland, Nederland og Frankrike.

I desember 2016 ble en egen Bendik og monsteret-app lansert. Denne inneholder seks spill, animasjonsfilmen og en interaktiv bok. Appen er tilgjengelig i AppStore og Google Play.

bendik og monsteret

Klikk her for å komme til filmen- og appens Facebook-sider.

På denne siden er det både illustrasjoner fra boka og bilder fra filmen, samt utviklingsarbeidet som ble gjort underveis. Foruten reklamefilmen for appen og blider fra spillene.

 

1502268_562041923887270_873854840_o-1

 

 

 

 

 

 

Bendik

Monsteretimage007punch-challenge

 

 

 

 

 

Bendik og monsteretBENDIK - toys

 

 

 

 

 

 

 

 

Bendik og monsteret

 

 

 

 

Det er stengt for kommentarer.