RSS

HUBERT

HUBERT7_14_FARGE01Den første boka om Hubert kom ut i 1999 og het «Flekken». Arne Svingen hadde faktisk ikke tenkt på at det kunne bli flere bøker før leserne begynte å spørre om når neste Hubert-bok kom. Året etter ble «Musetrøbbel» utgitt. Det var først på den tredje boka at hovedpersonen kom med i tittelen: «Hubert i vikarkaos». Nå heter alle de ni bøkene i serien noe med Hubert.

Bøkene kom første gang ut mellom 1999 og 2006 og det var Øystein Sjølie som laget tegningene. Sjølie og Svingen hadde tidligere samarbeidet i musikkbladet BEAT.

Opp gjennom årene har bøkene blitt svært populære og kommet i en rekke opplag.

Forfatteren får ofte spørsmål om Hubert handler om ham selv eller en annen virkelig person. Det gjør Hubert ikke. Men noen av de andre personene i bøkene gjør det. Svingen hadde for eksempel en usedvanlig streng lærer på skolen som Nilsen er basert på.

Hubert-bøkene kom etter hvert ut i andre land: Italia, Tyskland, Ungarn, Sverige og Danmark. Det er bare i Sverige de bruker de norske tegningene. Ellers er det tegnet nye illustrasjoner til bøkene.

Etter hvert ble Hubert også tegnefilm laget av Frank Mosvold og Kool Produktion. Hele 26 timinutters tegnefilmer som er vist på NRK Super utallige ganger og på tv i alle de nordiske landene. Siden det kun fantes ni bøker, ble man nødt til å finne på nye historier om de samme karakterene.

Nå har Hubert blitt ny igjen. Hele serien – minus «Huberts hemmelige kokebok» – kommer nå ut med ferske tegninger av Eivind Gulliksen. Våren 2015 kommer «Hubert blir ikke forelsket» og «Hubert i sydensurr», og i 2016 kommer den siste: «Hubert som nissetufs». Her kan du se noen av illustrasjonene fra «Huberts verste klassetur»

Hubert lever videre!

FlekkenHubert i musetrøbbel 2013Hubert i vikarkaosHuberts verste klasseturHubert i frisørkrøllHubert-blir-ikke-forelsketHubert-i-sydensurr

 

Det er stengt for kommentarer.