RSS

MARG & BEIN

margogbein

Arne Svingen har til nå skrevet ni bøker i Marg & bein-serien. Det er Dødelig blitz, Skalleknus, Fingeren, Den aller ondeste, Rattus Norvegicus, Ropet i skogenDen forfulgte, NaskerneSkrekkens hus og Utsikt til døden. I tillegg finnes det Marg & Bein-bøker med grøssernoveller – Korte grøss 1, 2, 3 og 4 – der alle tre forfatterne deltar.I 2016 kom Tre midnattsgrøss, der hver av Marg & bein-forfatterne har skrevet hver sin halvlange historie. Svingens bidrag heter Skyggene i skogen. Den nyeste Marg & bein-romanen fra Arne Svingen er Utsikt til døden. Våren 2019 kommer det en ny bok med korte historier – 8 grøss – og en helt ny Marg & bein-forfatter: Tom Egeland.

Skrekkens husTil sammen finnes det 34 titler i serien.

Det er forfatterne Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Arne Svingen som har funnet opp Marg & bein-konseptet. De første ti årene var det bare disse tre forfatterne som skrev for serien. Men nå har Jon Ewo sluttet, og Tom Egeland har kommet inn som ny forfatter. Alle bøkene inneholder avsluttende historier, så du trenger ikke lese dem i rekkefølge. Bøkene er på omkring 100 sider med relativt korte kapitler. De første bøkene kom ut i 2007, og siden har det kommet nye bøker årlig. I 2017 har serien tiårsjubileum!

Bøkene har de siste årene blitt svært populære og de fleste titlene har kommet i flere opplag. Alle bøkene finnes som lydbøker. Svingens bøker er blant annet lest av ham selv og Dennis Storhøi. I tillegg har det kommet flere samleutgaver av bøkene, nå sist en 2 i 1-bok med Dødelig blitz og Rattus norvegicus.

I en avstemning blant leserne ble Dødelig blitz kåret til den beste Marg & bein-boka til nå.

Marg & bein har sin egen hjemmeside. Her er det Marg & bein-nyheter, utdrag fra alle bøkene og masse Marg & bein-informasjon. Den finner du HER.

Marg & bein utkommer på Cappelen Damm forlag. Les mer om Marg & bein på forlagets egen temaside HER. Der kan du også kjøpe bøker.

Marg & bein-serien kommer også ut i Danmark – under tittelen Marv & ben.

Jon Ewo er forøvrig forfatteren bak Otto Monster-bøkene og en lang rekke populære romaner for barn og unge. Ingunn Aamodt er også kjent for bøkene om Pulverheksa og Malena Evensen. Hun vant i 2010 Arks barnebokpris for Marg & bein-boka Dukken, stemt fram av 10.000 lesere. Trioen har turnert mye på norske skoler med en egen Marg & bein grøsserforestilling.

Arne Svingens motto er: «Alle fortjener et lite mareritt iblant.»

Olve Askim lager omslagene på Marg & bein-bøkene. Les mer om ham HER. På de siste bøkene er det Simon Nyhus som har illustrert omslagene. Les mer om ham HER.

Les Cappelen Damm-artikkel om Marg & bein

Husk at Svingens mørke verden – Arne Svingens serie med skumle bøker for yngre lesere – også har egen hjemmeside.

korte grøss 2Tre midnattsgrøss

 

FINGEREN
Skalleknus
korte grøss 3Korte grøss 4
 

Det er stengt for kommentarer.