RSS

MARG & BEIN

margogbein

Arne Svingen har til nå skrevet ni bøker i Marg & bein-serien. Det er Dødelig blitz, Skalleknus, Fingeren, Den aller ondeste, Rattus Norvegicus, Ropet i skogenDen forfulgte, NaskerneSkrekkens hus og Utsikt til døden. I tillegg finnes det Marg & Bein-bøker med grøssernoveller – Korte grøss 1, 2, 3 og 4 – der alle tre forfatterne deltar.I 2016 kom Tre midnattsgrøss, der hver av Marg & bein-forfatterne har skrevet hver sin halvlange historie. Svingens bidrag heter Skyggene i skogen. Den nyeste Marg & bein-romanen fra Arne Svingen er Utsikt til døden.

Skrekkens husTil sammen finnes det 34 titler i serien.

Det er forfatterne Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Arne Svingen som har funnet opp Marg & bein-konseptet. Det er også kun disse forfatterne som skriver  for serien. Alle bøkene inneholder avsluttende historier, så du trenger ikke lese dem i rekkefølge. Bøkene er på omkring 100 sider med relativt korte kapitler. De første bøkene kom ut i 2007, og siden har det kommet nye bøker årlig. I 2017 har serien tiårsjubileum!

Bøkene har de siste årene blitt svært populære og de fleste titlene har kommet i flere opplag. Nesten alle bøkene finnes som lydbøker. I tillegg har det kommet flere samleutgaver av bøkene, nå sist en 2 i 1-bok med Dødelig blitz og Rattus norvegicus.

I en avstemning blant leserne ble Dødelig blitz kåret til den beste Marg & bein-boka til nå.

Marg & bein har sin egen hjemmeside. Her er det Marg & bein-nyheter, utdrag fra alle bøkene og masse Marg & bein-informasjon. Den finner du HER.

Marg & bein utkommer på Cappelen Damm forlag. Les mer om Marg & bein på forlagets egen temaside HER. Der kan du også kjøpe bøker.

Marg & bein-serien kommer også ut i Danmark – under tittelen Marv & ben.

Jon Ewo er forøvrig forfatteren bak Otto Monster-bøkene og en lang rekke populære romaner for barn og unge. Ingunn Aamodt er også kjent for bøkene om Pulverheksa og Malena Evensen. Hun vant i 2010 Arks barnebokpris for Marg & bein-boka Dukken, stemt fram av 10.000 lesere. Trioen har turnert mye på norske skoler med en egen Marg & bein grøsserforestilling.

Arne Svingens motto er: «Alle fortjener et lite mareritt iblant.»

Olve Askim lager omslagene på Marg & bein-bøkene. Les mer om ham HER. På de siste bøkene er det Simon Nyhus som har illustrert omslagene. Les mer om ham HER.

Les Cappelen Damm-artikkel om Marg & bein

Husk at Svingens mørke verden – Arne Svingens serie med skumle bøker for yngre lesere – også har egen hjemmeside.

korte grøss 2Tre midnattsgrøss


FINGEREN
Skalleknus
korte grøss 3Korte grøss 4
 

Det er stengt for kommentarer.