RSS

DE TØFFESTE GUTTA

Veien til film

De tøffeste gutta omslagde tøffeste guttaRomanen «De tøffeste gutta» kom opprinnelig ut i 2003. Boka har kommet i en rekke opplag gjennom årene. Historien har også gått som hørespillserie på NRK med skuespillerne Christian Skolmen og Iren Reppen i hovedrollene.

Selskapet Filmbin tok første gang opsjon på boka i 2004. Siden har det vært skrevet en rekke versjoner av manus, før filmen endelig kom på kino høsten 2013. Ti år etter at boka ble utgitt.

Regien er ved Christian Lo, som tidligere har regissert filmen «Bestevenner». I de voksne rollene finner vi Anders Baasmo Christiansen, Cecilie Mosli, Hallvard Holmen og Ingjerd Egeberg. Barnerollene spilles av Sondre B. Henriksen – som Modulf – og Regine Stokkevåg Eide – som Lise.

De tøffeste gutta

«De tøffeste gutta» handler om Modulf som blir dyppet i do og får kokos med sandpapir. Dette er helt greit for Modulf. Noen blir jo uansett mobbet, og han takler det. Modulf er grunnen til at Frank og Jørgen er de tøffeste gutta på skolen. Men en dag flytter Lise inn og lager kaos i Modulfs perfekte system.

Filmen åpnet Barnefilmfestivalen i Kristiansand i april 2013 og mottok to priser, deriblant publikumsprisen som beste film. «De tøffeste gutta» hadde vanlig kinopremiere 6. september og gikk opp på 163 kinoer over hele landet. Den fikk en rekke gode kritikker, deriblant terningkast fem hele ti steder.

terningkast5_logo-1“Det er bare å hilse velkommen en barnefilm som så utmerket mikser humor og beinhardt alvor.” Stavanger Aftenblad

terningkast5_logo-1“En film med virkelig substans, fortalt med uventet friskhet.» Fædrelandsvennen

terningkast5_logo-1«Freskt og morsomt om mobbing.» VG

terningkast5_logo-1«Velspilt om et vanskelig tema.» GD

terningkast5_logo-1«Varmt og humoristisk om mobbing.» ØB

terningkast5_logo-1Mørkets opplevelser, NRK P2

terningkast5_logo-1Fredrikstad Blad

terningkast5_logo-1Østlendingen

terningkast5_logo-1P4

Filmen har sin egen facebookside.

tøffeste dvd

De tøffeste gutta omslag

 

Det er stengt for kommentarer.