RSS

Agent Elvin Griff

Serien om agent Elvin Griff inneholder nå åtte bøker

Elvin Griff har vært elev på en topphemmelig agentskole hele livet. En dag fikk han nok og rømte. Nå jakter myndighetene på ham. Derfor må Elvin vekk. Langt vekk. På veien møter han mobbere, slemme voksne og Lydia som har sine egne hemmeligheter. Men ingen av dem er klar over Elvin Griffs helt spesielle egenskaper.

«Flukten til verdens ende» er første bok om agent Elvin Griff – en spennende og gjennomillustrert serie om en uvanlig elleveåring som nekter å la seg fange.

Bok nummer to heter «Flukten til det øde huset»: «Hemmelig agent Elvin Griff er på flukt sammen med Lydia. Agentene som jakter på Elvin, kan dukke opp hvor som helst – og når som helst. Lydia og Elvin finner et nedslitt hus hvor de kan gjemme seg for natten. Men hva er de lydene i kjelleren? Elvin og Lydia står overfor sin farligste situasjon noen gang. De må hamle opp med skumle kriminelle, og de må gjøre det uten å avsløre hvem de egentlig er.»

Bok nummer tre heter «Flukten til sirkuset»: «Med et nødskrik unnslipper de agentene som sperrer veien, og rømmer med lastebilen til en ekte sirkusdirektør. Hva er vel bedre enn å gjemme seg blant omreisende artister og eventyrere? Det viser seg snart at sirkuset skjuler store hemmeligheter. Kan Elvin og Lydia avsløre alt sammen uten å bli tatt selv?»

«Flukten til bakgatene» er tittelen på den fjerde boka om Elvin Griff og Lydia. Her drar de til en storby hvor det er karneval. Der er også agentene som jakter på dem, utkledd i fantasirike kostymer. Plutselig dukker det opp en jente som redder dem ut av folkekaoset og vekk fra agentene – og inn i bakgatene der de treffer resten av Miljøkrapylene. I denne boka må de håndtere en farlig motstander med hockeykølle, kjøre en bil og finne en nøkkel før tidsfristen.

I «Flukten til høyfjellet» står Elvin og Lydia overfor sin største utfordring til nå, da de kommer til en liten landsby som klamrer seg til kanten av fjellet der den mystiske Napoleon regjerer. Dessuten er alle barna innelåst, bortsett fra i helgene, da de får stå på ski. Elvin og Lydia legger en plan for å gjøre store forandringer i Soltind.

«Flukten til undervannsbyen» er den utrolig historien om hvordan Elvin og Lydia nesten drukner og blir reddet av noen som bor i en enorm glassklokke under vann. Men det er noe som ikke stemmer der nede? Og hvorfor har de laget mekaniske fisker?

I «Flukten til fengselet» kaster Elvin og Lydia seg utfor et fjell i en hangglider for å komme unna menneskene som vil innkassere den utlovete dusøren. De lander ved et fengsel, og snart skjønner Lydia akkurat hvilket fengsel dette er. Hun bestemmer seg for å komme seg inn i fengselet for å møte en helt spesiell person. Men hvordan bryter man seg inn i et fengsel? 

I «Flukten til verdensrommet» har Elvin og Lydia rømt langt ut i skogen og kommer i kontakt med noen som bor i en hemmelig bunkers. Hva er det egentlig de driver med der nede? Hvor er alle barna? Og hva er det som skjuler seg i den store hangaren?

Illustrasjonene er laget av Eivind Gulliksen, som tidligere har samarbeidet med Svingen om de nye utgavene av Hubert-bøkene.

Bøkene kommer også ut på Færøyene og på samisk.

Read about the books in English here.

«Flukten til verdens ende er eit godt alternativ for dei yngre lesarane. (….) Boka er gjennomillustrert og lett tilgjengeleg, men små kunstnarlege grep gjev større spelerom til ei enkel historie. Med outsiderblikk ser Elvin alt vi kjenner som det vande og normale utanfrå. Det er ei fin øving for alle og minner oss om kunstens evne til å gjere alle ting nye.» Dag og tid 

«En skikkelig nervepirrende agentroman!» Sandefjords blad om «Flukten til det øde huset»

«Bøkene er gjennomillustrert og passer for alle som liker skikkelig nervepirrende spenning.» Kragerø Blad Vestmar

Bøkene har også kommet som lydbøker, innlest av Martin Lange, som tidligere har lest inn Svingen-boka «Primitive pungdyr».

Noen illustrasjoner fra boka:

 

Det er stengt for kommentarer.