RSS

Revolvergutten

revolverguttenDet finnes to bøker om Robin som vokser opp i en familie der alle er kriminelle. Den første boka kom ut i 2014 og «Revolvergutten 2» ble utgitt høsten 2016.

Handlingen i den første «Revolvergutten»-boka: Robin Hood Evensen som vokser opp i en kriminell familie. Allerede i ung alder vet han det meste om forbryterbransjen. En dag slipper pappa ut av fengsel, og Robin gleder seg til at alt skal bli normalt igjen. Men noen er ute etter faren hans, og plutselig står Robin midt i et dramatisk oppgjør mellom hardbarkete kriminelle.Det handler om å ha med en revolver på skolen, en bil som eksploderer og veldig farlige russere. Men mest av alt handler det om vennskapet til kameraten Martin og en helt spesiell pappa.

Handlingen i «Revolvergutten 2»: Pappa har rømt fra fengselet. Han har gjort noe dumt, og denne gang er Robin den eneste som kan hjelpe ham. Det handler om dødelige kontrakter og farlige narkobaroner. Men mest av alt handler det om fedre og vennskap, og om å velge sin egen vei.

revolvergutten lydbokBegge bøkene finnes som lydbok innlest av skuespiller Espen Sandvik.

Omslagene er laget av Martin Kvamme som blant annet har designet albumcovere for blant annet Kaizers Orchestra, a-ha, deLillos, Bertine Zetlitz, Satyricon, Faith No More, Brandi Carlile og Avett Brothers. Under kåringen av Årets vakreste bøker fikk omslaget på «Revolvergutten» prisen for årets beste barnebokomslag. Han har også laget forsiden på en rekke andre bøker av Arne Svingen.

«Revolvergutten» ble allerede før utgivelsen i Norge solgt til Danmark. Det samme skjedde med «Revolvergutten 2». Boka ble solgt til Sverige i 2021.

«Revolvergutten» ble nominert til ARKs barnebokpris, Bokslukerprisen og Barnas bokpris.

«Revolvergutten 2» ble nominert til Kritikerprisen 2016.

«Hjertevarmt fra forbrytermiljø (…) Med denne boka har Arne Svingen nok en gang levert lesestoff av et slikt kaliber at det er håp om at gutter vil lese den.» Vårt Land om «Revolvergutten»

«Revolvergutten kan leses av alle som er ute etter en god leseopplevelse, både bokslukere og leseleie gutter og jenter. (…) En av kompisene til faren ytrer en gang at livet inneholder både glede og sorger: «Men sånt skjer. Livet er ikke perfekt hele tida», og akkurat det viser romanen på en fremragende måte.» Barnebokkritikk.no om «Revolvergutten»

«Nå svinger det av Arne Svingen (…) Med oppfølgeren viser Svingen også at han kan skrive et hauk-over-hauk-drama hvor flere lag av luringer og lureri støter sammen. Dette er filmatisk, i beste forstand, med tydelige roller og lag på lag av ære, jakt og flukt, og styrkeprøver. (…) Svingen er fremdeles på sitt beste når verbalnivået er typete, med kvikke oneliner-aktige observasjoner og nerdete funfacts i passe doser. Den erfarne leser vil også se – på og mellom linjene – at Robin er en upålitelig forteller, med en naiv forståelse av forbrytelser og forbrytere. Han er riktignok noen hakk mindre troskyldig denne gang enn i første bok.» Aftenposten om «Revolvergutten 2»

«Svingen holder godt grep om både den ville handlingen og ikke minst om den språklige spensten i stoffet. Han boltrer seg i språklige kvikkheter, samtidig som han greier å bevare nerven i framstillingen. Dette er Svingen på hans beste.» Hamar arbeiderblad om «Revolvergutten 2», terningkast fem

Les første kapittel av første bok

Basic CMYKKjøp boka

 

Det er stengt for kommentarer.