RSS

LUCINDA MØRK

Den tidligere kripos-etterforskeren Lucinda Mørk er hovedpersonen i thrillerne til forfatterparet Christopher Grøndahl og Arne Svingen. Det har kommet to bøker om henne: Lenket og Dårekisten.

Om Lenket:

Lucinda Mørk får sparken i Kripos fordi hun har spist av lasset. Dømt til fotlenkesoning, reiser hun til i barndomshjemmet i Sør-Fron. Moren begikk selvmord da Lucinda var liten, og nå vil hun rydde opp i fortiden og begrave gamle spøkelser.

Men konflikten på asylmottaket, en forslått ung kvinne og to skjelletter som graves opp, trigger nysgjerrigheten hennes og gjør det vanskelig for den rastløse Lucinda å overholde bevegelsesrestriksjonen.

Og da det skjer et mord i bygda, lar hun seg overtale av en lokal politibetjent til å hjelpe til med etterforskningen. Men snart dukker hennes tidligere kollega fra Kripos opp. Han vil ha henne vekk fra etterforskningen og inn i fengsel. At han jobber etter et helt annet spor enn det hun har fulgt gjør henne bare enda mer sikker på at hun har rett.

Gamle konflikter om jord og nye konflikter om asylmottak og arbeidsplasser preger bygda, og midt i det hele forsøker Lucinda å slutte fred med fortiden, og finne svaret på hvem som var faren hennes.

Om Dårekisten:

På flukt fra en ukjent fiende forsøker Lucinda Mørk å nøste opp i trådene som ser ut til å peke i alle retninger.

Hvorfor dukker det opp parterte innvandrerlik rundt omkring i Oslo?
Hva har de med den krypterte listen over beboere på Oslo vestkant å gjøre?
Hvorfor er listen så viktig å holde hemmelig?
Hvem er mennene i de svarte SUV-ene?
I en virvelvind av begivenheter strever Lucinda med å hindre at flere dør, samtidig som hun må overbevise politiet om at hennes magefølelse er riktig.

Skrevet om Lucinda Mørk:

«Christopher Grøndahl og Arne Svingen har skapt en krimheltinne som får Lisbeth Salander til å framstå som fargeløs og alminnelig.»

Dagbladet

«Forfatterne Grøndahl og Svingen har skapt en etterforsker i norsk toppklasse.»

Haugesunds avis

Lenket9788202366117

 

Det er stengt for kommentarer.