RSS

Mer jubel i Sverige

09 mai

balladen«Sangen om en brukket nese» fortsetter å få flotte tilbakemeldinger i Sverige, selv om det er et helt år siden boka kom ut der. Her er noen nye sitater fra svenske bloggere: «Balladen om en bruten näsa är en bok man läser med tårarna nära ytan och hjärtat i magtrakten. Det är en finurlig och alldeles ljuvlig bok. En Gilbert Grape för teens och underdogbok av rang. Bästa boken jag läst på länge!» (Barn- & ungdomsbloggen) «Detta är en oerhört fin kärleksförklaring till de mest värnlösa i samhället. En berättelse som visar på andra sorters liv. Om livsvillkor som på inga villkor är lätta, men som ändå rymmer mycket kärlek och drömmar! Som vuxen ska du läsa denna bok! Som 11-åring och uppåt ska du läsa denna bok, eller få den läst för dig!» (Jonas Persson, Det tornas rymd) «Boken är vansinnigt rolig, mitt i all sin hemskhet och sorglighet. Bart är en beundransvärd liten person, med en fantastisk drivkraft inom sig.» (Leksands bibliotek) «För Svingen lyckas även han lyfta något som hade kunnat bli väldigt tung läsning till en snudd på feel good. Med det menas inte att allt löser sig på ett Hollywood-aktigt sätt i slutet, men att Bart och hela hans omgivning är så fint tecknade. De blir allihop något utöver stereotyperna ”mobbad kille” eller ”supande mamma”.» (Johanna Lindbäck, bif) Vil du lese tidligere notiser om boka, kan du klikke på denne linken.

 
Kommentarer er skrudd av for Mer jubel i Sverige

Skrevet av den 9 mai , 2014 i sangen om en brukket nese

 

Det er stengt for kommentarer.