RSS

Nominert til Kulturdepartementets pris

04 mar

Sangen om en brukket nese«Sangen om en brukket nese» er nominert til Kulturdepartementets litteraturpris. Det er tredje prisen som «Sangen om en brukket nese» blir nominert til. Boka ble også nominert til Brageprisen og Kritikerprisen. Denne gangen konkurrerer den mot «Kjære Miss Nina Simone» av Tor Fretheim og «Inn i elden» av Aina Basso. Juryen skriver: «Sangen om en brukket nese» av Arne Svingen er noe så sjeldent som en kunstnerroman for barn. Bart, en 13 år gammel spjæling, går på boksetrening for å lære å forsvare seg, men er ingen slåsskjempe. Det Bart kan er å synge. Han liker opera, Bryn Terfel, stemmer som får glass til å knuse. På do er det god akustikk, Bart låser døra og synger av full hals. Denne hemmelige pasjonen legger et forsonende skjær over alt som ellers gjør tilværelsen krevende: en alkoholisert mor som ønsker seg en tøffere sønn, en lurvete leilighet, ubetalte regninger, tomt kjøleskap, et utålmodig barnevern. Det er Bart selv som fører ordet. I måten han uttrykker seg på er han verken dyster eller selvmedlidende. Bart har lang erfaring med å skjule det negative og skambelagte, tenke positivt og optimistisk. «Sangen om en brukket nese» skildrer omsorgssvikt, men får også fram solidariteten og varmen i Barts hjemmemiljø. Det såre alvoret i romanens undertekst balanseres mot en usentimental humor i et originalt språk. Barts historie er en sterk historie om å overleve. Prisen deles ut av kulturministeren den 20. mars på Nasjonalbiblioteket.

 
Kommentarer er skrudd av for Nominert til Kulturdepartementets pris

Skrevet av den 4 mars , 2013 i sangen om en brukket nese

 

Det er stengt for kommentarer.