RSS

«En leseopplevelse som henger i»

26 mai

Åtte år etter utgivelse i Norge, fortsetter «Fluesommer» å få gode kritikker ved årets utgivelse i Sverige. Dette skriver for eksempel nettstedet Bubblan i bibblan: «Nu råkar det vara så att jag fullkomligt älskar boken Balladen om en bruten näsa som Arne Svingen också skrivit. Det gjorde att jag började läsa Flugsommar och det var det tur att jag gjorde, den är nämligen väldigt bra. Han har en förmåga att skriva så fina karaktärer och trots att handlingen i boken har en otroligt smärtsam grund är boken också väldigt rolig. (…) Precis som Balladen om en bruten näsa är detta en berättelse om ett barn med svårigheter hemma. Ett barn som är ensamt och bär på stora hemligheter och en känsla av skuld och skam. Det skulle kunna vara en enbart tragisk bok, men Svingens fina personporträtt av barnen och tonen i berättandet gör att den istället blir både gripande, smärtsam och rolig. En läsupplevelse som hänger kvar.» Nettstedet Vi läser skriver: «Väldigt bra om medberoende, familjedynamik och att hitta just den där människan som kan hjälpa en ut.» Les tidligere notiser om boka

 
Kommentarer er skrudd av for «En leseopplevelse som henger i»

Skrevet av den 26 mai , 2021 i fluesommer

 

Det er stengt for kommentarer.