RSS

«På sitt beste»

27 nov

Rev 2Aftenposten har anmeldt «Revolvergutten 2» og skriver at «nå svinger det av Arne Svingen» under tittelen «Tett, rutinert spenning for 12-åringer og deres foreldre». I anmeldelsen står det: «Den første boken om revolvergutten Robin Hood Evensen utkom i 2014, og bekreftet at Arne Svingen er på sitt beste når han skriver nedenfra, om fattiggutter og løvetannbarn som har både fremtiden og fortiden mot seg. Historien minner om et human touch-mafiadrama, hvor forbryteren er fanget i krysspresset mellom farsrolle og gangstermiljø. I bøkene ser vi farens forbryterkarriere fra Robins synsvinkel, og ser hvor langt barn kan gå i å ville forstå og normalisere sine foreldre. Med oppfølgeren viser Svingen også at han kan skrive et hauk-over-hauk-drama hvor flere lag av luringer og lureri støter sammen. Dette er filmatisk, i beste forstand, med tydelige roller og lag på lag av ære, jakt og flukt, og styrkeprøver. (…) Svingen er fremdeles på sitt beste når verbalnivået er typete, med kvikke oneliner-aktige observasjoner og nerdete funfacts i passe doser. Den erfarne leser vil også se – på og mellom linjene – at Robin er en upålitelig forteller, med en naiv forståelse av forbrytelser og forbrytere. Han er riktignok noen hakk mindre troskyldig enn i første bok.» Les mer om «Revolvergutten»-bøkene

 
Kommentarer er skrudd av for «På sitt beste»

Skrevet av den 27 november , 2016 i revolvergutten

 

Det er stengt for kommentarer.