RSS

«Les om Bart!»

20 jan

balladenI Sverige har nå «Sangen om en brukket nese» kommet i sitt andre opplag. Boka er utgitt på Sveriges største forlag, Bonnier Carlsen. Selv om boka nå har vært ute i Sverige i over et halvt år, dukker det stadig opp nye gode kritikker. Denne gangen er det forfatteren Johanna Lindbäck ved det anerkjente bloggkollektivet Bokhora som skriver om romanen: «Om man har läst en massa beröm om en bok blir man ju lätt orolig att den inte ska motsvara det sen. ”Balladen om en bruten näsa” har prisats överallt, men Bart levde tack och lov upp till det. En av årets finaste böcker och finaste karaktärer! En av de mest spännande sakerna med den är hur man förstår vad som är fel. Att det är något konstigt med mamman fattar nog läsare i alla åldrar rätt snabbt. Men vad? Här skulle jag vilja höra vad en 10-åring pusslar ihop, och jag skulle gärna använda den i en skrivkurs för alla åldrar. Excellent första persons-perspektiv och att inte gödsla med för berättaren självklar information. Det är vi läsare som får anstränga oss och snappa upp lite här och lite där. Jag är klart imponerad av Arne Svingens förtroende för sina läsare! Inget är övertydligt utan allt är så smidigt och värdigt. Fint! ”Balladen om en bruten näsa” lyckas göra något nytt av den socialrealistiska idyllfobiberättelsen som sällan känns särskilt fräsch nuförtiden. Den fint tecknade miljön och speciellt gänget runt Bart lyfter allt från att bara bli uttjatade klyschor om utsatthet. Och Bart själv, vilken vinnare! Feel bad som fantastisk feel good.
 Jag fortsätter berömmet, läs om Bart!» Boka har tidligere fått svært mange gode kritikker i Sverige, les noen av dem her. Arne Svingen har forøvrig nylig avsluttet en svensk turnè på skoler i Uppsala-området.

 
Kommentarer er skrudd av for «Les om Bart!»

Skrevet av den 20 januar , 2014 i sangen om en brukket nese

 

Det er stengt for kommentarer.