RSS

Årets beste

10 des

balladenAvisa Sydsvenskan har «Sangen om en brukket nese» på lista si over de beste bøkene utgitt i Sverige i 2013. De skriver om «Balladen om en bruten näsa»: «Kan en bok om en pojke som växer upp med en alkoholiserad moder i en sunkig etta i ett ännu sunkigare område och där middagen inte sällan består av salta pinnar eller glaserade munkar vara något att glädjas över? Ja, i allra högsta grad. Med skildringen av den i lönn operasjungande Bart (uppkallad efter unge Simpson) som inte tycker synd om sig själv, för det blir man bara ledsen av, har norrmannen Arne Svingen skapat en varm och underfundig karaktär som man gärna hade velat lära känna.» Samtidig har Biblioteksbladet boka på sin anbefalingsliste med følgende begrunnelse: «Egentligen är det hjärtskärande sorgligt att läsa om Barts liv. Samtidigt är det, hur konstigt det än låter, fantastiskt roligt och underbart underhållande. En helt annan sorts historia om ett barn som har det jobbigt, än de vi är vana vid att läsa.»

 
Kommentarer er skrudd av for Årets beste

Skrevet av den 10 desember , 2013 i sangen om en brukket nese

 

Det er stengt for kommentarer.