RSS

Også finnene liker Sangen

26 nov

balladenI serien av gode tilbakemeldinger til «Sangen om en brukket nese», er det denne gangen den svenskspråklige finske avisa Åbo Underrättelser som skriver: «Balladen om en bruten näsa är en både hjärtskärande och hjärtevärmande bok. Det här en berättelse om en mörk vardag som allt för många barn lever i, men det är också en humoristisk historia om en verklig överlevare som valt att se saker och ting från den ljusa sidan, trots att han kan anses ha alla skäl i världen att tycka synd om sig själv. Att Arne Svingens bok vunnit så många priser som den gjort, bland annat norska kulturdepartementets litteraturpris, är inte förvånande. ”Balladen om en bruten näsa” är en berättelse som berör, oroar och roar, allt på samma gång. (…) Och är de skrivna med en sådan skicklighet att dra läsaren med sig som Svingens bok är, kan de bara rekommenderas.» Det er foreløpig ingen planer om å oversette boka til finsk, men boka er solgt til åtte andre land, deriblant Frankrike, Tyskland, Egypt og USA. I tillegg: På denne linken er boka presentert som en del av det svenske Bokjuryn-systemet, der alle svenske barn kan være med på å stemme fram den boka de liker best fra 2013 – svenske som oversatte. Her er boka i tillegg presentert på tegnspråk!

 
Kommentarer er skrudd av for Også finnene liker Sangen

Skrevet av den 26 november , 2013 i sangen om en brukket nese

 

Det er stengt for kommentarer.