RSS

Nominert til Kritikerprisen

06 feb

Sangen om en brukket nese«Sangen om en brukket nese» er nominert til Kritikerprisen i kategorien barne- og ungdomsbøker. De andre nominerte er: Tyra Teodora Tronstad: «Hundetanker», Kenneth Steven/Øyvind Torseter: «Historia om korleis hunden fekk våt snute» og Kari Stai: «Jakob og Neikob». Juryen skriver om «Sangen om en brukket nese»: Det er ikke originalitet, men overskudd og gjennomføringskraft som kvalifiserer «Sangen om en brukket nese» til en nominasjon til årets kritikerpris. Sjelden har vi møtt en gutt med så mye oppdrift som 13 år gamle Bart. Med omtenksom og ikke minst humoristisk hånd viser Svingen frem gutten inni gutten; teksten er munter og direkte med en sterk undertone av ensomhet og savn. Fra første til siste linje viser forfatteren at han har grep om dramaturgien. Boka ble også nominert til Brageprisen og har vært på flere avisers lister over de beste bøkene fra 2012. Kritikerprisen deles ut den 7. mars på Litteraturhuset i Oslo.

 
Kommentarer er skrudd av for Nominert til Kritikerprisen

Skrevet av den 6 februar , 2013 i sangen om en brukket nese

 

Det er stengt for kommentarer.