RSS

«Suggererende historie»

21 feb

Under tittelen «Trigger rettferdighetssansen» har NRK omtalt årets nye barneroman: «Cash Money». Her er hele anmeldelsen: «Stadig flere bøker for barn som er gamle nok til å lese selv, fokuserer på fengende illustrasjoner, for å få de svakeste leserne med. Det er vel og bra, men sterkere lesere må også få sitt. Arne Svingen er en av Norges mest produktive og mest leste barnebok­forfattere. Han skriver spennings­bøker, lettleste humor­bøker, hardt­slående ungdoms­romaner og altså skikkelig gode barne­bøker som ofte tematiserer forskjellene mellom de som har mye og de som har lite. Med «Cash Money» har han levert en suggererende historie om den rike vestkant­gutten som på et blunk blir lutfattig, da hans finans­akrobat av en far taper alt. Der den gode moralen om at ekte vennskap betyr mer enn kjøpte og at godene er til for å deles kan bli i meste laget for en voksen leser, er jeg ikke i tvil om at budskapet slår an hos mål­gruppen. Fortellingen viker ikke unna drøye svik eller idealiserende helte-tegninger. Den scorer på aktualitet, spenning, rettferdighets­sans og aktivisme. Når sosiale medier også tas i bruk, blir gjen­kjennelsen stor. En tjukk bok på 240 tett­pakkede sider som trekker leserne med «to the bitter end».»

 
Kommentarer er skrudd av for «Suggererende historie»

Skrevet av den 21 februar , 2023 i cash money

 

Det er stengt for kommentarer.