RSS

«Anbefales med glede»

05 aug

Arne Svingens nye barneroman, «En himmel full av skyer», har allerede uka før utgivelse fått strålende kritikk i Aftenposten. Under tittelen «Trist og vittig om dødssyk miljøaktivist på 11 år» står det «Arne Svingen fornyer seg – igjen». I anmeldelsen heter det: «Arne Svingen har hele sitt forfatterskap bevisst jobbet i ulike formater. Raske underholdningsbøker i grøss og komikk har vekslet med mer ambisiøse barne- og ungdomsromaner. De ambisiøse bøkene hans har vunnet flere priser, og et gjennomgående tema er hovedpersonenes underdogrolle og samfunnsskildring fra Fattig-Norge. Men høstens bok fornyer Svingen forfatterskapet, igjen. Underdog-tema og samfunnskildring er tonet ned, det er en sterkere tone av situasjonskomikk her, og tempoet er godt gjennomarbeidet.» Anmelderen understreker også mulighetene for at boka kunne blitt en god film: «Det er lett å se for seg denne boka filmatisert. Den har tydelige typer, et renskåret miljø med bare de nødvendige bipersonene, og en klar lineær handling med en rekke spenningstopper godt porsjonert ut.» Og slik konkluderer anmeldelsen: «Leseren vil sitte igjen med en god følelse av en spennende historie. I tillegg kan boken gi barna en større forståelse av hvordan politikk og medier fungerer i Norge. En himmel full av skyer anbefales med glede.»

 
Kommentarer er skrudd av for «Anbefales med glede»

Skrevet av den 5 august , 2018 i en himmel full av skyer

 

Det er stengt for kommentarer.